Met cabrio dubbeldekker naar het bos

date_range20-10-2008

Met cabrio dubbeldekker naar het bos
Groep 3 en 4 van de Noordwijkse School uit Noordwijk gingen vorige week op een heel bijzondere manier naar het bos voor een herfstwandeling. In de Engelse les had Miss Debby aandacht besteed aan het thema ‘Travelling’. Er werd verteld over de typische Engelse dubbeldekker met het stuur aan de verkeerde kant en het open dak. De tweeling Bart en Bas Kooijman-Beuk gaven toen aan dat hun opa Dolf zo’n cabrio-dubbeldekker heeft en dat de juf die wel een keer mocht zien.

Rit onder leiding van opa Dolf
In diezelfde week ontstond, in het kader van het thema ‘Herfst’, het idee om een boswandeling te gaan maken met diezelfde groepen. Toen er bij de ouders om vervoer werd gevraagd, heeft de familie Beuk aangeboden om deze rit met die Engelse dubbeldekker uit te voeren. En wie kon de bus nou beter besturen dan opa Dolf zelf!

Vrolijke zonnige cabrio rit
Nadat we strenge afspraken hadden gemaakt met de kinderen over het zitten blijven tijdens het rijden ging de dubbeldekker afgelopen dinsdag op pad. Het was een waar avontuur! Het stuur zat rechts, de banken stonden beneden overdwars, de trap had een draai naar boven en de dubbeldekker had uiteraard geen dak! Het werd bij het bos wel even spannend toen de takken van de bomen de bovenkant van de bus raakten. Na een leerzame wandeling in het bos met heerlijk zomerweer gingen we weer terug naar school. De rit werd vrolijk afgesloten met een ijsje en zo werd het een middag om niet snel te vergeten, aldus de kinderen, ouders en leerkrachten.Terug naar overzicht