Beuk tussen Zee en Binnen

date_range30-03-2017

Onthulling kunstwerk Beuk tussen Zee en Binnen te Noordwijk

Op dinsdag 28 maart 2017 heeft Dolf Beuk, derde generatie directie Koninklijke Beuk de opening verricht van het rustpunt Beuk tussen Zee en Binnen. Het rustpunt bestaat uit twee bankjes, een rode beuk en het gerestaureerde kunstwerk 'Tussen Zee en Binnen' van Ab Steenvoorden. 

Bekijk de foto's van de onthulling.

Cadeau voor alle Noordwijkers
Koninklijke Beuk schenkt in 2006, ter gelegenheid van haar 100-jarig jubileum en het verkrijgen van het predicaat Koninklijk als Noordwijks familiebedrijf een cadeau aan alle Noordwijkers. Het cadeau zou een kunstwerk worden dat strategisch geplaatst zou worden tussen Zee en Binnen, passend bij de wens om deze verder met elkaar te verbinden.

Locatie aan de Nieuwe Zeeweg
De locatie aan de Nieuwe Zeeweg was al vanaf het begin op het oog. Langs deze locatie liep Dolf Beuk als schooljongen dagelijks van zijn huis in Noordwijk aan Zee naar de katholieke Jeroenschool in Noordwijk-Binnen. En is het bedrijf van Noordwijk aan Zee naar Noordwijk-Binnen verhuist. Deze locatie is voor Beuk de verbinding tussen de twee dorpskernen. Om het cadeau te realiseren op deze locatie moesten we echter wachten totdat het nieuwe zwembad BinnenZee gereed was.

Kunstwerk 'Tussen Zee en Binnen'
Het kunstwerk van kunstenaar Ab Steenvoorden (1934-2010) heeft jarenlang aan de Jeroenschool/Joingebouw gehangen en is een begrip in Noordwijk. Na de sloop van het Joingebouw is het kunstwerk opgeslagen in Delft en stond op de nominatie om vernietigd te worden. Een stichting onder leiding van Helmus Wildeman probeerde tevergeefs een plek te vinden voor het kunstwerk totdat Beuk zich ermee ging bemoeien. Het kunstwerk 'Zee en Binnen' symboliseert een cultureel centrum, waarbij de buitenrand de groei verbeeldt naar iets van groter betekenis. De nieuwe locatie tussen Zee en Binnen versterkt de naam van het kunstwerk.

De rode beuk op het rustpunt
De rode beuk op het rustpunt symboliseert de Noordwijkse familie Beuk, het bedrijf en al haar medewerkers. De groei van de nu 5 jaar oude beukenboom zal ook symbool staan voor de verbintenis en groei van Noordwijk als mooie gemeente.

Foto v.l.n.r: Jan de Ridder, Henk Admiraal, Monique Beuk, Dolf Beuk, Marie Jose Fles, Eric Beuk & Helmus Wildeman

 

Foto: Marcel Verheggen FotografieTerug naar overzicht