Strandpendel succesvol

date_range13-09-2010

Strandpendel 2010 succesvol
Van juni tot september 2010 reed in Noordwijk de strandpendelbus weer. Wethouder Martijn Vroom stelde de verbinding tussen het parkeerterrein van Koninklijke Beuk en het strand van Noordwijk officieel in gebruik. Het is het derde jaar dat Noordwijk de strandpendel inzette met als doel om verkeers- en parkeerchaos te voorkomen op mooie zomers dagen.

Makkelijk parkeren
De strandgasten konden hun auto kosteloos parkeren op het parkeerterrein van Koninklijke Beuk. Een logische plek, centraal gelegen bij alle invalswegen van Noordwijk, waar zo'n 250 auto's kunnen staan. Vandaar uit reed de bus om het kwartier direct naar de boulevard van Noordwijk, waarbij gestopt werd bij de haltes 'Vuurtorenplein' en 'Gat van Palace'. In de bus ontvingen de passagiers een informatieboekje over Noordwijk, een proefmonster zonnecrème en een bundel voordeelcoupons te besteden bij winkels en restaurants.

De iniatiefnemers zijn enthousiast over het resultaat. Eric Beuk: 'Het is belangrijk om te blijven kijken naar gezamelijke vervoersmogelijkheden. Met het terugdringen van individuele vervoersbewegingen per auto in het centrum van Noordwijk, reduceren we verkeers- en parkeerproblemen. Maar tegelijkertijd reduceren we de uitstoot van diezelfde auto's, immers een touringcar met een Euro5 motor is aanzienlijk milieuvriendelijker'.

Bestickerde strandpendel touringcar
De pendeldienst werd uitgevoerd door een luxe touringcar die voor dit seizoen geheel beplakt was in zomerse sferen, met impressies van zon, zee en strand. De standpendeldienst  is tot stand gekomen door samenwerking van de Gemeente Noordwijk, Noordwijk Marketing, Novum Pharma en Koninklijke Beuk.Terug naar overzicht