Onderscheiding voor 24 Beuk chauffeurs

date_range11-11-2008

Onderscheiding voor 24 Beuk chauffeurs
Op zaterdag 8 november jl. was de Efteling afgehuurd voor het evenement Tour Biz 2008 een periodiek terugkerend evenement. Een familiedag voor werknemers en werkgevers uit de touringcar-branche met workshops, activiteiten, theatervoorstellingen en natuurlijk een bezoek aan het park.

IRU erediploma
Het was voor de organisatie dan ook een uitgelezen moment om op deze dag het IRU erediploma uit te reiken. Door de International Road transport Union (IRU) is een erediploma ingesteld dat jaarlijks wordt verleend aan chauffeurs die zich in het nationale en internationale personenvervoer onderscheiden. De criteria hiervoor zijn dat zij een lang en trouw dienstverband hebben, minimaal 20 jaar ervaring, minimaal 1.000.000 kilometers als beroepschauffeur hebben gereden en geen ernstige schade door eigen toedoen op hun naam hebben staan. Touringcarondernemers kunnen hun chauffeurs indien zij aan bovenstaande eisen voldoen hiervoor voordragen.

24 chauffeur ontvangen onderscheiding
Afgelopen zaterdag werd aan 24 chauffeurs van Koninklijke Beuk de zo fel begeerde onderscheiding uit handen van Siebe Riedstra, Directeur-Generaal Mobiliteit van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat uitgereikt. In zijn speech benadrukte de heer Riedstra dat het gaat om een prestatie van formaat en wij ons nauwelijks realiseren wat het betekent om onder de toenemende verkeersdrukte een 1.000.000 km te rijden op groot materiaal zonder het veroorzaken van al te grote schade.

Op het bordes van Vila Volta ontving men de onderscheiding met bijbehorende oorkonde. Naast de chauffeurs van Koninklijke Beuk waren er ook van andere ondernemingen een aantal chauffeurs die voor de predicaat in aanmerking kwamen.

Met chauffeurs veilig op weg
De directie van Koninklijke Beuk is buitengewoon trots op het grote aantal chauffeurs dat de onderscheiding in ontvangst heeft mogen nemen. “ Het was een feestelijke gebeurtenis, waar onze chauffeurs en wij zeker trots op zijn. Het is een mooie bevestiging van hun vakbekwaamheid en ook weer het bewijs dat men als passagier aan boord van onze touringcars met een veilig en vakkundig beroepschauffeur onderweg is.” aldus directeur Eric Beuk.Terug naar overzicht