Dode hoek voorlichting 2016

date_range03-10-2016

Dode hoek voorlichting met bus van Beuk

Afgelopen week heeft Koninklijke Beuk samen met Jongeneel Transport uit Valkenburg deelgenomen aan de voorlichtingscampagne Dode Hoek. Met deze dode hoek campagne hoopt Veilig Verkeer Nederland het bewustzijn van scholieren in het verkeer te vergroten.

Dode hoek ligt op de loer
Bij het Scum in Katwijk stonden er een touringcar en een vrachtauto klaar. Na een inleiding van gastheer Gerard v.d. Klugt en een instructiefilm van Veilig Verkeer Nederland konden basisschool leerlingen uit groep 8 zelf plaatsnemen achter het stuur. Nu konden zij zelf zien wat ze niet zien als ze achter het stuur zitten. Natuurlijk, de techniek van verbeterde spiegels en camera's helpen de chauffeurs steeds beter, maar jaarlijks zijn er helaas nog steeds doden te betreuren, omdat het systeem niet feilloos is.

Instructie van ervaren chauffeurs
De chauffeurs van Beuk en Jongeneel konden vertellen uit de dagelijkse praktijk en uitleggen waar de leerlingen zelf op moeten letten wanneer zij op de fiets zitten. Namelijk: 'Blijf rechts en ruim 3 meter achter de vrachtauto of bus rijden.'

Fietsen met veiligheidshesjes
Wat de organisatie van Veilig Verkeer Nederland - Katwijk op viel was dat veel groepen scholieren inmiddels fietsen met een veiligheidshesje aan. Dit maakt de zichtbaarheid van groepen veel duidelijker op de weg. Ook de scholieren konden dit met eigen ogen aanschouwen. In september volgend jaar zijn deze toekomstige brugpiepers helemaal voorbereid. De organisatie hoopt dat ze dan alle wijze tips ook daadwerkelijk in de praktijk zullen toepassen.



Terug naar overzicht