Veel gestelde vragen

Koninklijke Beuk is een personenvervoer en reisorganisatie die geheel op maat verzorgde zakenreizen, groepsreizen en incentives voor u samenstelt. De veel gestelde vragen hebben wij op een rij gezet. Toch een andere vraag? Contact ons gerust.

 

Algemeen

Gevonden Voorwerpen
Bent u onverhoopt iets vergeten of verloren in de touringcar? Neem dan contact op met de afdeling gevonden voorwerpen, +31 71 3656565. Als het gevonden is, maken zij met u een afspraak over het afhalen van uw eigendom. Overigens kan Koninklijke Beuk niet verantwoordelijk gehouden worden voor uw verloren eigendom. U dient zelf uw eigendommen goed in de gaten te houden.
Algemene Voorwaarden

De algemene voorwaarden van brancheorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) zijn van toepassing op onze dienstverlening per touringcar.

KNV Voorwaarden 17 maart 2017 - NL versie
KNV Voorwaarden 17 maart 2017 - UK versie

Bank, KvK en BTW nummers
Beuk Touringcars   Beuk Travel
IBAN NL29ABNA0568117980   IBAN NL23ABNA0549113460
BIC ABNANL2A   BIC ABNANL2A
KvK 28035717   KvK 33164194
BTW NL800312120B01    BTW NL5377584B01

 

Wet en regelgeving

Rij- en rusttijden

De tijd dat een chauffeur achter het stuur in een rijdende touringcar deelneemt aan het verkeer, mag maximaal 9 uur per dag bedragen. Deze rijtijd mag 2 keer per week verlengd worden tot 10 uur per dag. Hiervan mag een chauffeur maximaal 4,5 uur aaneengesloten rijden, waarna hij een pauze moet nemen van tenminste 45 minuten. Deze rust van 45 minuten mag desgewenst ook in twee delen worden opgenomen; eerst een periode van minimaal 15 minuten en daarna een periode van minimaal 30 minuten.

Voor busvoer naar het buitenland of meerdaagse binnenland reizen zijn er aanvullingen op de rijtijdenwet. Neemt u voor meer informatie over de rij- en rusttijden voor dit vervoer contact met ons op.

Gebruik alcohol
Het gebruik van alcohol in onze touringcars is alleen toegestaan als wij dit van te voren met u hebben afgesproken. Wij bieden een uitgebreid cateringpakket, welke wij op aanvraag naar u versturen. In een touringcar geldt ook het verbod op het schenken van alcohol aan minderjarigen. Vanzelfsprekend is ook het gebruik en vervoeren van verdovende middelen in een touringcar verboden.
Roken verboden
Het is strikt verboden om te roken in de touringcar voor zowel passagiers als chauffeurs.
Veiligheidsgordels verplicht
In een rijdende touringcar is het voor alle passagiers verplicht om de veiligheidsgordels te dragen, mits deze in de touringcar aanwezig zijn. Wanneer deze aanwezig zijn is het dragen ervan verplicht en is het verboden om te lopen in een rijdende touringcar, behalve om bij hoge nood het toilet te kunnen bezoeken.
Passagiers verzekerd
Zolang u in de touringcar zit, bent u verzekerd. Zodra u onze touringcar verlaat, stopt onze verzekering. Als u op uw bestemming ook verzekerd wilt zijn, dan dient u in sommige gevallen een aparte (reis)verzekering af te sluiten.

Touringcar huur

Hoe huur je een touringcar?
Meer informatie over het huren van een touringcar vindt u hier.
Touringcar of taxibus zonder chauffeur?
Het is niet mogelijk om een touringcar of taxi te huren zonder chauffeur. Zonder chauffeur van Koninklijke Beuk zijn onze wagens, inclusief de inzittenden, niet verzekerd. Daarom kunt u bij ons alleen wagens met chauffeur huren.