Frituurvet als brandstof

date_range21-09-2011

Frituurvet als brandstof, KLM en Beuk, touringcar 317
KLM en Koninklijke Beuk slaan groene handen inéén tijdens het personenvervoer bij het prestigieuze KLM Open Golf Tournament. De toch al milieuvriendelijke moderne touringcars zijn voor dit, op en top MVO evenement, ook nog eens voorzien van Groene diesel.

De Groene Beuk
Eric Beuk: Het gebruik van afgewerkt frituurvet als brandstof maakt onderdeel uit van onze campagne De Groene Beuk. Onze MVO policy om groene toepassingen, waar mogelijk, door te voeren in onze bedrijfsprocessen.

Groene diesel
Groene diesel wordt geproduceerd door afgewerkt frituurvet onder hoge druk en temperatuur te behandelen met waterstof. Hierbij ontstaat pure koolwaterstof met een chemische samenstelling die vrijwel overeenkomt met gewone diesel. De prestaties van Groene diesel overtreffen die van conventionele 1e generatie biodiesel en zijn zelfs hoger dan standaard fossiele diesel!

Moderne dieselmotoren
Groene diesel is zowel puur als gemengd met fossiele diesel geschikt voor gebruik in alle moderne dieselmotoren, zonder dat die hiervoor eerst aangepast moeten worden. Het trekt geen water aan en het levert geen verhoogd risico op verstopping van het brandstoffilter.

Geen frituur geur
Groene diesel is in alle opzichten vergelijkbaar met gewone diesel, ziet eruit als gewone diesel en ruikt als gewone diesel. Hoewel Groene diesel van afgewerkt frituurvet is gemaakt, leidt gebruik absoluut niet tot het ontstaan van een ‘frituur-geur’. Dit is een prettige bijkomstigheid, immers de reisbeleving van onze passagiers mag er niet onder lijden, aldus Eric Beuk.

De betere biobrandstof
Groene diesel is zeer duurzaam en wordt door de overheid gezien als een Betere Biobrandstof. Groene diesel vermindert de uitstoot van broeikasgassen meer dan 50% ten opzichte van fossiele diesel. De fors lagere emissies resulteren ook in een serieuze verbetering van de luchtkwaliteit. En omdat Groene diesel is gemaakt van afgewerkt frituurvet, een reststroom, concurreert het niet voedsel, water of land.

Groene diesel wordt geproduceerd door Dynamic Fuels in Louisiana (VS) en geleverd door SkyNRG.Terug naar overzicht