Dode hoek ligt op de loer

date_range04-10-2015

Dode hoek ligt op de loer
Afgelopen week heeft Koninklijke Beuk samen met Jongeneel Transport uit Valkenburg deelgenomen aan de voorlichtingscampagne Dode Hoek spiegel.

Instructie vanuit VVN
Bij het Scum in Katwijk stonden er één touringcar van Koninklijke Beuk en één vrachtauto van Jongeneel Transport klaar. Na een korte inleiding van gastheer Gerard v.d. Klugt en een instuctiefilm van Veilig Verkeer Nederland konden basisschool leerlingen uit groep 8 zelf plaatsnemen achter het stuur. Nu konden zij zelf zien wat ze niet zien als ze achter het stuur zitten. Natuurlijk, de techniek van verbeterde spiegels en camera's helpen de chauffeurs steeds beter, maar jaarlijks zijn er helaas nog steeds doden te betreuren, omdat het systeem niet feilloos is.

Ervaringen uit de praktijk delen
De chauffeurs van Beuk en Jongeneel konden vertellen uit de dagelijkse praktijk en uitleggen waar de leerlingen zelf op moeten letten wanneer zij op de fiets zitten. Op deze wijze leerden de leerlingen de twee basisregels: 'Blijf rechts en ruim achter de vrachtauto' en 'Houd minstens drie meter afstand.' In september volgend jaar zijn deze toekomstige brugpiepers helemaal voorbereid. De organisatie hoopt dat ze dan alle wijze tips ook daadwerkelijk in de praktijk zullen toepassen.

Bron: Weekendkrant
 Terug naar overzicht