Koninklijke Beuk

Strandpendel Noordwijk

Vanaf 30 juni tot en met 2 september rijdt de strandpendel weer in Noordwijk. Iedere zondag wordt er van 10.00 tot 19.00 uur gereden tussen het parkeerterrein P1 - Gooweg en het strand van Noordwijk.

Kosteloos parkeren bij Beuk

De strandgasten kunnen hun auto kosteloos parkeren op het parkeerterrein P1 aan de Gooweg. Een logische plek, centraal gelegen bij alle invalswegen van Noordwijk, waar zo'n 250 auto's kunnen staan. Vandaar uit rijdt de bus iedere zondag om het kwartier direct naar de boulevard van Noordwijk, waarbij gestopt wordt bij de haltes 'Vuurtorenplein' en 'Gat van Palace'. Indien het heel mooi weer is zal er op de zaterdagen ook gereden worden. Houdt hiervoor de matrix borden in de gaten die bij het binnen rijden van Noordwijk vertellen of de Strandpendel rijdt. In de bus ontvangen de passagiers een informatieboekje over Noordwijk.

Oplossing voor parkeerproblemen in de zomer

De initiatiefnemers bestaande uit Koninklijke Beuk, Noordwijk Marketing en de Gemeente Noordwijk zijn enthousiast over het project. Eric Beuk: 'Het is belangrijk om te blijven kijken naar gezamenlijke vervoersmogelijkheden. Met het terugdringen van individuele vervoersbewegingen per auto in het centrum van Noordwijk, reduceren we verkeers- en parkeerproblemen. Maar tegelijkertijd reduceren we de uitstoot van diezelfde auto's, immers een touringcar met een Euro5 motor is aanzienlijk milieuvriendelijker'.

Slecht weer, geen strandpendel!

Op dagen dat de temperatuur onder de 20 graden is en er kans is op flinke regenbuien rijdt de strandpendel niet. Als de strandpendel wegens de slechte weersomstandigheden niet rijdt, dan staat dit vermeld op de website van Noordwijk Marketing: www.noordwijk.nl

 

Koninklijke Beuk is aangesloten bij