Homepage Homepage Travel Homepage Reissuggesties
 • Onvergetelijk Lapland!
 • Onvergetelijk Lapland!
 • Onvergetelijk Lapland!
 • Onvergetelijk Lapland!
 • Onvergetelijk Lapland!
 • Onvergetelijk Lapland!
 • Onvergetelijk Lapland!
 • Onvergetelijk Lapland!
 • Onvergetelijk Lapland!
 • Onvergetelijk Lapland!
 • Onvergetelijk Lapland!
 • Onvergetelijk Lapland!

Onvergetelijk Lapland!

Lapland staat bekend om zijn ongerepte natuur en avontuurlijke activiteiten. Maak kennis met de Lapse bevolking en haar tradities. Ga op husky-safari, drink een drankje in een ijsbar of bezoek een tipi!


Lapland - Een onvergetelijke beleving!

Beuk Travel heeft een indicatief programma voor u samengesteld:

Dag 1:
Met een tussenstop van een uurtje in Stockholm staat u na een goede 4,5 uur reistijd op Kiruna Airport, 200 km boven de Poolcirkel.

Na aankomst pakken we ons dik in, in thermo-overalls, met sneeuwlaarzen en bontmutsen... Ieder mogelijk gevoel van ijdelheid of rangen en standen is hiermee in de kiem gesmoord, want we zien er uit als rood-zwarte Michelinmannetjes!

Een oorverdovend gejoel en geblaf klinkt vanaf de klaarstaande hondensleden.
Een tocht door het schitterende ijslandschap, door bossen en over bevroren meren brengt ons uiteindelijk bij het ijshotel. Een waar sprookje.

Na een rondleiding en een drankje in de ijsbar is het tijd om op te warmen tijdens het diner. Vanavond zien we in het  prachtige Shakespeare Globe Theatre, ook geheel opgetrokken uit ijs en sneeuw, een concert van een Lapse rockband.

Niemand kan blijven zitten bij dit swingende concert onder de heldere sterrenhemel. Alle gasten krijgen een zilver glanzende cape. Dit geeft een heel surrealistisch effect! Na afloop nog een warm drankje in de ijsbar en dan hup de voorverwarmde slaapzak in. Heel bijzonder is het door de sneeuwmuren gedempte geluid en licht.

Dag 2:
We worden gewekt met een heet kopje koffie en ontbijt op bed. In de sauna worden we weer door en door warm en zijn we klaar voor verdere avonturen. Weer warm ingepakt worden we verrast door een hele rij snowscooters. Na een goede uitleg, vertrekt de stoet door het bevroren bos, met onderweg prachtige vergezichten.
Het sneeuwscooteren is niet moeilijk, en ook de dames in het gezelschap geven flink gas. Op de bevroren rivier tenslotte ontstaat spontaan een "street" race.
Na een heerlijke lunch rond het vuur in een blokhut, gaan we naar ons hotel om even bij te komen.
Daarna staat een bezoek van een echte Lapse in haar tipi op het programma!

We maken een tochtje op een door een rendier getrokken slede, die we zelf besturen (blijkt erg mee te vallen!), voeren de rendieren en eten rond het vuur rendierstoofpot met vossebessensaus...

Het is heel interessant om enig inzicht te krijgen in dit oeroude natuurvolk - de Sami - hun gewoonten, geloof en veel wijze inzichten.
Daarna is het tijd om naar het "gewone" hotel te vertrekken. Het ijshotel is adembenemend, maar een echt bed in een heerlijk verwarmde kamer is ook niet te versmaden!
 

Dag 3:
Na een heerlijk ontbijt kan er een keuze gemaakt worden: IJsvissen, langlaufen of een tocht op sneeuwschoenen. We genieten in een kleiner gezelschap dit keer van de stilte en van het schitterende verstilde landschap. Na een heerlijke lunch met Zweedse visspecialiteiten is het alweer tijd voor de terugvlucht. Weemoedig maar voldaan trekt een ieder zijn overall uit...

Reist u met ons mee?



Vorige pagina