Homepage Homepage Touringcars Homepage VIP Class Homepage VIP l' Histoire
  • VIP touringcar l'Histoire
  • VIP touringcar l'Histoire bruidspaar
  • VIP touringcar l'Histoire Koninklijke gasten
  • VIP touringcar l'Histoire lederen banken

VIP l' Histoire

De VIP touringcar l'Histoire is een oldtimer met een rijke historie. l'Histoire was de super VIP touringcar van 1960. Deze touringcar was zijn tijd ver vooruit. Het interieur van de touringcar bestond uit luxe met lederen bekleedde fauteuils, had een garderobe en een kleine pantry.


Meervoudig prijswinnaar
De unieke VIP touringcar l'Histoire is tijdens internationale Concoursen d'Elegance in Nice, Brighton en Noordwijk uitgeroepen tot Coach of the Year. Tijdens het 25-jarig huwelijksfeest van Koningin Juliana en Prins Bernard werd de VIP l'Histoire op 2 mei 1962 ingezet als Koninklijke bus voor het vervoer naar de Keukenhof. Een unieke gebeurtenis, die veelvoudig en uitgebreid de wereldpers haalde. Het Beuk-embleem dat in 1960 op de fauteuils van deze Scania Vabis touringcar is gedrukt, is na de restauratie in 2005 opnieuw op de lederen bekleding van de VIP l'Histoire aangebracht.

Verpletterende indruk
In deze klassieker gaat u terug in de tijd. U kunt er heerlijk in wegdromen of herinneringen van vroeger ophalen. Zo vormt VIP l'Histoire een prachtig decor voor uw huwelijk. U kunt deze unieke touringcar inzetten voor uw bruiloftsgasten, terwijl u zelf plaatsneemt in een mooie klassieke trouwauto. Of u gaat samen met uw gasten naar het stadhuis. Maar ook bij eigentijdse bedrijfsjubilea, promotionele activiteiten en trouwerijen maakt de VIP touringcar l'Histoire een verpletterende indruk. Met de VIP l'Histoire heeft u een historische touringcar waarmee u bij uw zakelijke of privé-gasten zelf geschiedenis schrijft!

Historische Koninklijke foto
De historische foto in VIP l'Histoire is gemaakt op 2 mei 1962 tijdens het 25 jarig huwelijksfeest van Koningin Juliana en Prins Bernhard.  Op de foto is Prins Bernhard staande in gesprek met Koningin Juliana te zien. Voor de koningin zitten koning Olaf van Noorwegen, koningin Elisabeth van Engeland, de sjah van Perzië en keizerin Farah Diba. In de stoelen links zitten prins Bertil van Zweden, prins Jean van Luxemburg en zijn echtgenote prinses Josephine-Charlotte.

Faciliteiten aan boord van VIP touringcar l'Histoire

  • lederen fauteuils in 2+1 opstelling voor 27 gasten
  • bar
  • koelkast
  • garderobe
  • klaptafeltjesVorige pagina