Homepage Homepage Over Beuk Homepage FAQ
Veel gestelde vragen aan koninklijke beuk

Veel gestelde vragen aan Koninklijke Beuk


Koninklijke Beuk is een personenvervoer en reisorganisatie die geheel op maat verzorgde zakenreizen, groepsreizen en incentives voor u samenstelt. De meest voorkomende vragen die ons gesteld worden, hebben wij voor u op een rij gezet. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan contact met ons op of bel op +31 71 3656565.

Vragen over touringcarhuur:

 

 Wetten en regels:

 

Algemene zaken:

 

Personeel & Organisatie:


Hoe werkt het huren van een touringcar?
Meer informatie over het huren van een touringcar vindt u hier

Wat is het verschil tussen een bus en een touringcar?
Eigenlijk heeft Koninklijke Beuk geen bussen, maar alleen touringcars. Onder een bus verstaan wij een lijndienst bus of openbaar vervoer bus, zonder enige faciliteiten. Een touringcar is een luxere bus voorzien van comfortabele, verstelbare stoelen, toilet, dvd speler met meerdere monitoren, barfaciliteiten en airconditioning.

terug naar vragen

Hoeveel zitplaatsen heeft een touringcar, mogen 3 kinderen samen 1 bank delen, zijn er staanplaatsen?
In een touringcar mogen net zoveel passagiers vervoerd worden als er zitplaatsen zijn. Staplaatsen zijn niet toegestaan. Ook kinderen dienen over een eigen zitplaats te beschikken. Het is niet toegestaan om 3 kinderen 2 zitplaatsen te laten delen of gebruik te laten maken van staplaatsen. Baby's en kinderen tot 3 jaar mogen op schoot vervoerd worden, mits de volwassen begeleider op een stoel met veiligheidsgordel zit en deze ook draagt. Het kind zit dan los op schoot. Voor uw eigen comfort en de veiligheid adviseren wij echter om kleine kinderen in een Maxi-Cosi of autokinderstoel te vervoeren. Deze stoeltjes kunnen met de veiligheidsgordels bevestigd worden.

Zijn passagiers verzekerd tijdens een reis?
Ja, zolang u in de touringcar zit, bent u verzekerd. Zodra u onze touringcar verlaat, stopt onze verzekering. Als u op uw bestemming ook verzekerd wilt zijn, dan dient u in sommige gevallen een aparte (reis)verzekering af te sluiten. Dit kan desgewenst door ons geregeld worden. Kijk hier voor de mogelijkheden.

terug naar vragen

Is het mogelijk een touringcar of taxibusje te huren zonder chauffeur?
Het is niet mogelijk om een touringcar of taxi te huren zonder chauffeur. Zonder chauffeur van Koninklijke Beuk zijn onze wagens, inclusief de inzittenden, niet verzekerd. Daarom kunt u bij ons alleen wagens met chauffeur huren.

Kan ik ook een taxi huren?
Ja dat kan. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Verhuurt u ook kleine rolstoelbusjes?
In onze rolstoeltouringcars zijn variabele indelingsmogelijkheden; van max. 12 personen in een rolstoel met daarbij nog 20 overige zitplaatsen. Bent u op zoek naar een kleinere rolstoelbus, verwijzen wij u graag naar Taxi Jonker waarmee wij een nauwe samenwerking onderhouden.

terug naar vragen

Is het dragen van veiligheidsgordels in een touringcar verplicht?
Ja, in een rijdende touringcar is het voor alle passagiers verplicht om de veiligheidsgordels te dragen, mits deze in de touringcar aanwezig zijn. Wanneer deze aanwezig zijn is het dragen ervan verplicht en is het verboden om te lopen in een rijdende touringcar, behalve om bij hoge nood het toilet te kunnen bezoeken.

Mag ik roken in een touringcar?
Nee, het is strikt verboden om te roken in een touringcar.

Mag ik alcohol nuttigen in een touringcar?
Het gebruik van alcohol in onze touringcars is alleen toegestaan als wij dit van te voren met u hebben afgesproken. Wij bieden een uitgebreid cateringpakket. In een touringcar geldt ook het verbod op het schenken van alcohol aan minderjarigen. Vanzelfsprekend is ook het gebruik en vervoeren van verdovende middelen in een touringcar verboden.

terug naar vragen

Hoeveel uur achtereen mag een chauffeur werken?
De tijd dat een chauffeur achter het stuur in een rijdende touringcar deelneemt aan het verkeer, mag maximaal 9 uur per dag bedragen (deze rijtijd mag 2 keer per week verlengd worden tot 10 uur per dag). Hiervan mag een chauffeur maximaal 4,5 uur aaneengesloten rijden, waarna hij een pauze moet nemen van tenminste 45 minuten. Deze rust van 45 minuten mag desgewenst ook in twee delen worden opgenomen; eerst een periode van minimaal 15 minuten en daarna een periode van minimaal 30 minuten. 
Een chauffeur mag per dag 13 uur werken, dit mag maximaal 3 keer per week uitgebreid worden naar maximaal 15 uur. Onder deze werktijd verstaan we het rijden, toezicht houden op het in- en uitstappen van passagiers, laden en lossen van bagage en alle andere voorkomende werkzaamheden. Dit betekent ook dat de rijtijd van onze garage naar het vertrekpunt en de rijtijd van het punt van thuiskomst naar onze garage binnen deze 13 of 15 uur moet vallen.
Voor busvervoer naar het buitenland zijn er aanvullingen op de rijtijdenwet, neemt u voor meer informatie over buitenlandvervoer contact met ons op.

terug naar vragen

Wat is het verschil tussen de orderbevestiging en de factuur?
Wanneer u ons een vervoersopdracht geeft, ontvangt u een orderbevestiging. De gegevens op deze bevestiging dient u goed te checken en bij onvolkomenheden neemt u contact op met uw contactpersoon. Zijn alle gegevens correct, dan hoeft u dit niet te doen. Nadat de rit gereden is, ontvangt u binnen twee weken de factuur. Het factuurbedrag kan afwijken van de offerteprijs op de orderbevestiging. Dit kan te maken hebben met het feit dat wij wellicht langer voor u hebben moeten rijden of dat er extra kosten gemaakt zijn (bijvoorbeeld parkeerkosten, verzorgingskosten voor de chauffeur, tolgelden etc.).
Het kan ook zijn dat u al voor de vertrekdatum een voorschotfactuur ontvangt. Het bedrag van de voorschotfactuur dient u voor de vertrekdatum te voldoen en wordt verrekend met de uiteindelijke factuur.

terug naar vragen

Bankgegevens, KvK-nummers en BTW nummers

Beuk Touringcars  
ABN AMRO 56.81.17.980
BIC ABNANL2A
IBAN NL29ABNA0568117980      
Postbank 221441
KvK Leiden  28035717
BTW NL 800312120B01

 

Beuk Travel            
ABN Amro 54.91.13.460 
BIC ABNANL2A
IBAN NL23ABNA0549113460     
Postbank 853683
KvK Amsterdam 33163194
BTW NL 5377584B01

 

Gevonden voorwerpen.
Bent u onverhoopt iets vergeten of verloren in de touringcar? Neem dan contact op met de afdeling gevonden voorwerpen, +31 71 3656565. Als het gevonden is, maken zij met u een afspraak over het afhalen van uw eigendom. Overigens kan Koninklijke Beuk niet verantwoordelijk gehouden worden voor uw verloren eigendom. U dient zelf uw eigendommen goed in de gaten te houden.

Waar staan de Algemene Voorwaarden?
De algemene voorwaarden conform KNV kunt u hier onderaan de pagina downloaden, bij download document.

terug naar vragen

Is er nog een chauffeursfunctie vacant?
Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde chauffeurs. U kunt daarom altijd het sollicitatieformulier invullen. Dit formulier kunt u vinden onder 'Werken bij Beuk', u kunt daar ook zien of wij actuele vacatures hebben. Zijn er geen functies vacant, dan houden wij uw gegevens in dossier totdat wij weer op zoek zijn naar nieuwe chauffeurs.

Kan ik ook op parttime of afroepbasis chauffeur worden?
Een touringcarchauffeur bij Koninklijke Beuk kan op fulltime, parttime of afroepbasis werken. Vul gerust het sollicitatieformulier in of informeer naar de mogelijkheden bij de afdeling Personeel & Organisatie, +31 71 3656565.

terug naar vragen

Kun je via deze site solliciteren?
U kunt via deze site een sollicitatieformulier voor touringcarchauffeur downloaden. Wilt u solliciteren naar een andere functie, stuur dan uw mail aan Monique Snijders, Personeelsmanager.

Kan ik ook door jullie opgeleid worden tot touringcarchauffeur?
Nee helaas niet. Wij bieden wel interne opleidingen voor onze chauffeurs, maar het behalen van het D-rijbewijs of de basiskwalificatie voor vakbekwaamheid (voorheen chauffeursdiploma) behoort niet tot de mogelijkheden. Hiervoor dient u zich te wenden tot een vakbekwame rijschool. Kijk voor meer informatie op de site van het CBR.

terug naar vragen

Hebben jullie een stageplaats beschikbaar?
Kijk hiervoor bij stage of vacatures.

Is Koninklijke Beuk een erkend stage bedrijf?
Ja dat zijn wij. Klik hier voor meer informatie.

terug naar vragen

Download documentVorige pagina


Nieuwsfeiten uit de reisbranche!

  • sgr
  • anvr
  • iata
  • site
  • sharing-success
  • keurmerk-touringcar-bedrijf
  • iso-9001
  • koninklijk-nederlands-vervoer
Touringcar Register