Zweeds Koningspaar bezoekt Nederland

date_range07-04-2014

Zweeds Koningspaar bezoekt Nederland
Zijne Majesteit Koning Carl XVI Gustaf van Zweden en Hare Majesteit Koningin Silvia brachten op vrijdag 4 en zaterdag 5 april 2014 een bezoek aan Nederland op uitnodiging van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima.

Aanleiding voor het bezoek is de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Zweden.

Vrijdag 4 april
Na de ontvangst op het Koninklijk Paleis in Amsterdam woonden beide Koningen een seminar bij georganiseerd door de Zweedse Ambassade en Swedish Chamber of Commerce. Thema van het seminar is "Innovation and Growth - Sweden and the Netherlands in the Global Economy".

Koningin Máxima en Koningin Silvia brachten een bezoek aan De Hogeweyk in Weesp. Hier wonen 152 mensen met dementie in een speciaal voor hen gebouwde wijk met 23 woningen. Aansluitend was er een rondvaart. 's Avonds boden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een banket aan.

Zaterdag 5 april
De Zweedse Koning en Koningin brachten een bezoek aan het Rijksmuseum. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima voegden zich later bij hen. Het Koninklijk Gezelschap was aanwezig bij de presentatie van het boek 'The Swedes and the Dutch were made for each other'. Het bezoek van het Zweeds Koningspaar werd afgesloten met een lunch in het museum.

Bron RVD, nr. 84



Terug naar overzicht