Hotels van Oranje en Koninklijke Beuk verwennen jonge fondsenwervers

date_range08-07-2014

Hotels van Oranje en Koninklijke Beuk verwennen jonge fondsenwervers
Aqua Sauna Oranje was gastheer voor 32 kinderen, die zich volop hadden ingezet voor de Stichting Care4BrittleBones. Op uitnodiging van hoteldirecteur Jaap Liethof en Koninklijke Beuk directeur Monique Beuk bezocht groep 4 van de Bloemcampschool (Wassenaar) de Aqua Cinema. Met veel plezier keken de kinderen naar de Disney film ‘Frozen’. Behalve de klas, werd ook de rest van de Bloemcampschool getrakteerd. Alle kinderen hebben een voucher gekregen, die recht geeft op gratis zwemmen tijdens de grote vakantie.

Genetische ziekte
In april kreeg de Hotels van Oranje een brief van een moeder die het plan had gehad om met haar dochter naar Hotel van Oranjes Aqua Cinema te gaan. Maar één dag voor het bezoek aan dit evenement, brak het 8-jarige meisje haar been. Het was haar veertiende  breuk sinds haar geboorte. Weer ging een leuk uitje niet door, wéér was er een bot gebroken. De oorzaak is een zeldzame genetische ziekte. Deze maakt dat botten bij het minste of geringste kunnen breken.

Kwaliteit van leven
De broze botten ziekte (brittle bones disease)heeft zeer ingrijpende gevolgen voor de jeugd van een kind. Telkens moet het lichaam de kracht opbrengen om de breuk te helen. En mentaal wordt ook veel gevraagd: ondanks alle pijn en operaties niet opgeven, toch uitzien naar iets leuks en blijven geloven in een toekomst. Wat betreft de bestrijding van de broze botten ziekte tast de medische wereld grotendeels nog in het duister. Er is veel meer wetenschappelijk onderzoek nodig. Ook is nog niet goed in kaart gebracht, hoe bij brittle bones-patiënten de kwaliteit van leven verbeterd kan worden.

Care4 Brittle Bones
Maar de jonge Stichting Care4 Brittle Bones laat het er niet bij zitten. Zij zet zich in voor een betere levenskwaliteit en de verwerving van fondsen voor medisch onderzoek ten behoeve van een betere levenskwaliteit voor mensen met deze aandoening. Op de Bloemcampschool hoeft Care4 Brittle Bones niets uit te leggen over deze bizarre ziekte. Op deze school zit namelijk Sophie, het meisje dat zich zo verheugd had op film kijken in de aquabioscoop. Met de Koningsspelen is de hele school er vol tegenaan gegaan om geld op te halen voor de Stichting. De sponsorloop en rommelmarkt van de school waren een groot succes; er werd 10.000 Euro opgehaald, waarvan elke cent aan onderzoek zal worden besteed. De kinderen hadden een bedankje zeker verdiend. 

Samen met Koninklijke Beuk
Daarom vroeg de moeder van Sophie of de Hotels van Oranje misschien mee wilden werken aan een royaal gebaar én aan het bekender maken van de Stichting. “Daar hoefden we niet lang over na te denken,” verklaart Jaap Liethof. Hetzelfde geldt voor de vervoerder Koninklijke Beuk, die de schoolklas van Sophie naar Noordwijk bracht en weer terug. Liethof: “Het was fijn om Sophie en haar klas bij ons hebben. In ons hotel zijn al vaker fondsenwervers bedankt voor hun goede doelenwerk. Maar nog nooit waren de wervers zo jong en vrolijk.”
 



Terug naar overzicht