Grote brandoefening

date_range23-04-2013

Grote brandweeroefening bij Koninklijke Beuk in Noordwijk
Maandag 22 april jl. vond er een grote brandoefening plaats bij Koninklijke Beuk. Geen fijn scenario, maar wel heel belangrijk dat er geoefend en getraind wordt.

Koninklijke touringcar gered
Het uitgangspunt is een alledaags scenario, dat eventueel voor zou kunnen komen. Er is brand uitgebroken in het magazijn waar onder andere olie en benzine ligt. In het magazijn zijn twee medewerkers aan het werk. Zij zijn gevlucht naar een kamer waar de elektriciteit het pand binnenkomt. Ook moest de brandweer voorkomen dat de brand over zou slaan naar de loods waar de Koninklijke touringcar geparkeerd staat. Met de inhuldiging van Koning Willem Alexander voor de boeg, is ook dat een geruststellende gedachte. ;)

Veiligheid boven al
De oefenavond was bedoeld om de samenwerking van de brandweer korpsen van Noordwijk en Noordwijkerhout te versterken. Deze oefenavond was zoals elke oefening zeer nuttig. Voor Koninklijke Beuk staat veiligheid hoog in het vaandel. Zo'n oefening is ook altijd intern goed om te controleren of alle reeds genomen veiligheidsmaatregelen ook de juiste zijn. Gelukkig is tijdens deze oefening gebleken dat deze veiligheidszaken in orde waren.



Terug naar overzicht