Draag altijd uw veiligheidsgordel

date_range11-02-2013

Draag altijd uw veiligheidsgordel
Fasten your seatbelt! Kiest u al voor een touringcar met veiligheidsgordels? Koninklijke Beuk garandeert u veiligheidsgordels in alle touringcars. Veilig reizen is een keuze!

Veiligheidsgordels in de touringcar
Beuk investeert jaarlijks miljoenen Euro's in nieuwe touringcars. Een bewuste keuze om uw reis uit te voeren met een jong en modern wagenpark, wat aan de laatste norm van milieu en veiligheid voldoet. Zo ook de gordels. Bij Beuk is Iedere zitplaats, in iedere touringcar, voorzien van een veiligheidsgordel.

Gordeldraagplicht
Indien een zitplaats is voorzien van een gordel, is de passagier verplicht om deze tijdens de rit te dragen. Dit verkleint de kans op (ernstig) letsel voor een buspassagier bij een calamiteit aanzienlijk. Overigens is de touringcar bewezen het meest veilige vervoermiddel.

Leerlingenvervoer
Sinds januari 2012 zijn alle touringcarbedrijven verplicht om hun minderjarige passagiers te vervoeren met touringcars mét veiligheidsgordels. Bent u verantwoordelijk voor het regelen van vervoer voor schoolreisjes, houdt hier dan rekening mee.

Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB) waarschuwt
"Sinds 1999 moet iedere touringcar van Europa op alle zitplaatsen voorzien zijn van een veiligheidsgordel. Aangezien touringcars gemakkelijk 15 jaar meegaan, is een behoorlijk gedeelte van de Nederlandse touringcars nog steeds niet voorzien van gordels. Hoewel deze voertuigen formeel voldoen aan de wettelijke voorschriften, vindt SKTB het niet langer verantwoord om deze bussen in te zetten", aldus het SKTB.



Terug naar overzicht