Homepage Homepage Travel Homepage Reissuggesties
  • Middeleeuws Festival in Istra (CroatiŽ)
  • Middeleeuws Festival in Istra (CroatiŽ)
  • Middeleeuws Festival in Istra (CroatiŽ)
  • Middeleeuws Festival in Istra (CroatiŽ)
  • Middeleeuws Festival in Istra (CroatiŽ)
  • Middeleeuws Festival in Istra (CroatiŽ)
  • Middeleeuws Festival in Istra (CroatiŽ)

Middeleeuws Festival in Istra (CroatiŽ)

Maak een spannend en indrukwekkend festijn mee tijdens het Middeleeuwse Festival in Istra van 08 augustus tot 13 augustus 2013!


Ontdek samen met ons een prachtig evenement op een echte historische plek! Dit festival vindt dit jaar plaats van:
08 augustus tot 13 augustus 2013.

Voorbeeld programma:

Dag 1: Vertrek naar Croatië
U reist per touringcar of vliegtuig naar het prachtige Croatië

Aankomst in Pula, overnachting in het hotel.
Hartelijk welkom in drieduizend jaar geschiedenis! De geschiedenis van Pula begint bij de mythe van de Argonauten en de zoektocht naar de gouden schapenvacht, verder via de Histriërs, de Romeinen, de Venetianen en de centrale Oostenrijkse haven, tot het hedendaagse moderne, grootste culturele en economische centrum van Istri.

Dag 2: Medieval Festival in Svetvincenat!
Na het ontbijt in het hotel, brengt u een volledige dag een bezoek aan het Middeleeuwse Festival in Svetvinèenat!
Beleef de wereld van de Ladies, Ridders en Boogschutters. Neem een kijkje bij de uitrusting en wapens van ridders. Geniet van het schouwspel van duels van de ridders. Raak onder de indruk van de belegering van het kasteel met katapulten, vuurballen, kruisbogen en vuurpijlen!

U brengt ook een bezoek aan de Middeleeuwse markt met oude kunsten en ambachten en heerlijk traditioneel eten!
Terug naar Buzet.

Dag 3: Pula - Beram - Motovun - Groznjan
Ontmoeting met de gids na het ontbijt. We beginnen de dag met een tour door Pula met het Romeinse Amphitheater, het kleine Romeinse theater, de triomfboog - Golden Gate, de Tempel van Augustus en nog vele andere indrukwekkende bezienswaardigheden!
 

Vertrek naar Beram, een van de oudste nederzettingen in Istrië. Al in de ijzertijd bestonden hier al nederzettingen. Er zijn hier ook nog ruïnes van Romeinse forten en middeleeuwse kastelen die later gebouwd werden. De kerk van St Mary bezit nog immer laat-gotische fresco's die goed bewaard zijn gebleven.
Bezoek aan het kleine middeleeuwse stadje Motovun op de top van de heuvel welke dominant uitsteekt over de vallei van de rivier Mirna, het bekendste leefgebied van truffels. Maar ook is Groznjan vanaf hier prachtig te zien, met haar kleine, smalle stenen straatjes en middeleeuwse muren.

Retour naar Buzet.
 

Dag 4: Pula - Pazin - Buzet - Roc - Hum
Ontbijt in het hotel. 

We gaan verder met het ontdekken van de pittoreske middeleeuwse Istrische stadjes. We bezoeken de oude stad van Buzet, gelegen op een 150 meter hoge heuvel met uitzicht op de vruchtbare Mirna vallei.
Buzet staat ook bekend als de "Stad van de truffels", omdat het gelegen is in een gebied welke wereldwijd beroemd is voor zijn dure ondergrondse paddestoelen. 

Vertrek naar Roc, een stadje gelegen op een heuveltop omgeven door defensieve stadsmuren, waarvan de geschiedenis terug gaat tot 1064 en Hum.

Het laatste monument van de "Glagolitic Alley" is de stadspoort van Hum. Twaalf medaillons op de koperen poort staan voor de maanden van het jaar, met de erbij horende werkzaamheden op het land en in huis. Hum zelf heeft stadsrechten, wat een beetje overdreven is voor de twaalf huizen die er staan en de zes inwoners die het nog heeft, maar het ligt wel strategisch op een heuveltop en was een glagolitisch centrum. Het heeft nu de naam van kleinste stad van Istrie en de wereld ! De stevige fortificaties geven aan dat Hum op de grens tussen de Venetiaanse en de Habsburgse gebieden lag.

De laatste stop is Pazin, de hoofdstad van Istrië en bekend vanwege haar kasteel - het grootste en best bewaarde middeleeuwse vesting in Istrië. 
Retour naar Buzet. 

Dag 5: Pula
Na het ontbijt in het hotel vertrekken we weer naar Nederland. 

Vraag ons naar de mogelijkheden! 

 

Prijsindicatie
Prijzen zijn op aanvraag. 
 

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen of meer suggesties bekijken? Bellen mag ook +31 71 3656553.


 

 

 

 Vorige pagina