Homepage Homepage Blog
Musical soldaat van oranje cast

Musical Soldaat van Oranje


Deze prachtige musical 'Soldaat van Oranje' wordt gespeeld in Valkenburg (Z-H). Een thuiswedstrijd voor iedereen uit de Bollenstreek. Boek de musical inclusief vervoer bij ons en we maken er een geweldige avond van.

Het verhaal van de 2e Wereldoorlog
Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, leeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn Leidse vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken...: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Studeer je door met je kop in het zand? Of kies je doelbewust voor de vijand?

Soldaat van Oranje - De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

In een speciaal ontworpen theaterhangar op de voormalige vliegbasis Valkenburg staat o.a. een Dakota uit 1937 opgesteld. Het toestel is nodig voor de slotscène van Soldaat van Oranje. Daarin is te zien hoe koningin Wilhelmina met Erik Hazelhoff Roelfzema voor het eerst voet op bevrijde Nederlandse bodem zet. Een fascinerend verhaal!

Reserveren
U kunt uw kaarten online reserveren. Wilt u meer weten alvorens te boeken, bel dan met  Annemiek Linguard op +31 71 3656517.Vorige pagina


Nieuwsfeiten uit de reisbranche!

  • sgr
  • anvr
  • iata
  • site
  • sharing-success
  • keurmerk-touringcar-bedrijf
  • iso-9001
  • koninklijk-nederlands-vervoer
Touringcar Register