Homepage Homepage Arrangementen Homepage Dagtochten Groepen
  • Bourgondisch Den Bosch
  • Bourgondisch Den Bosch
  • Bourgondisch Den Bosch
  • Bourgondisch Den Bosch
  • Bourgondisch Den Bosch
  • Bourgondisch Den Bosch

Bourgondisch Den Bosch

Reis mee naar Den Bosch en ervaar de heerlijke bourgondische sfeer die er in deze Brabantse stad heerst. 


De oude Binnendieze
Na een rit per luxe touringcar arriveert u in Den Bosch. Hier staat een onvervalste lekkernij op u te wachten namelijk de Bossche Bol. U bent zo al meteen in bourgondische sferen. Aansluitend stappen we aan boord van één van de fluisterbootjes. Hiermee maken we een rondvaart over de Binnendieze, de voormalige riolering in Den Bosch. Deze speciale tocht staat geheel in het teken van de beroemde Bossche schilder, Jeroen Bosch. De rondvaart vertrekt vanaf de steiger Zuidwal en vaart eerst gedeeltelijk onder de stad door en vervolgens door het Hellegat: spannend, donker en smal (niet aan te bevelen bij claustrofobie). Via de Singelgracht vaart u naar de Groote Hekel, waar u kunt genieten van de bijzondere film "Hemel en Hel'. De tocht wordt vervolgd tot nabij het Jheronimus Bosch Art Center. 

Jeroen Bosch Centrum
Vanaf de steiger wandelt u in enkele minuten naar dit unieke Kunstcentrum. In het Jeroen Bosch Centrum kunt u genieten van veel aansprekende kunst en maakt u kennis met alle werken van Jeroen Bosch (reproducties op ware grootte). U zult zien dat deze kunstenaar in sommige gevallen zijn tijd ver vooruit was. Na deze unieke rondleiding wandelt u naar het borrel adres.

Borrelstop met aansluitend diner in Bossche kelders
Na deze fantastische rondleiding langs schilderijen en kunstvoorwerpen die u zich nooit voor had kunnen stellen is het tijd voor een welverdiende borrel. In het cafe is een tapje bevestigd aan de wand, zodat u tijdens de borrel zelf biertjes kunt tappen. Uiteraard wordt een korte demo gegeven over hoe u het perfecte biertje tapt (mensen die geen bier drinken mogen voor hetzelfde geld iets anders bestellen). Aansluitend aan deze borrel zakken we af richting de Bossche Kelders. Hier staat een vlees/vis buffet op ons te wachten waarbij er voor ieder wat wils op tafel staat. Daarna is het echt tijd om Bourgondisch Den Bosch weer te verlaten. Onze touringcar brengt ons weer naar daar waar we vandaan zijn gekomen.

Prijsindicatie   
Deelname € 125,00 per persoon
Minimaal aantal deelnemers: 25
Het vertrek per touringcar is vanuit de Bollenstreek.
Andere aantallen of variaties op programma? Prijzen op aanvraag. 

Offerte aanvragen
Dit voorbeeld is een indicatie van een dagtocht, voor meer ideeën bekijk  "Dagtochten Groepen". Of neem contact met ons op via telefoonnummer +31 71 3656553 voor een programma speciaal voor u op maat gemaakt!  Vorige pagina